Ефірне масло іланг-іланг

jefirnoe maslo ilang ilang 1 Ефірне масло іланг іланг

Іланг-іланг – це дводольних квіткова рослина сімейства аннонових. Він використовують у косметиці, парфумерії, аромотерапії. Більш того, в Індонезії жоден релігійний обряд, весільна церемонія не обходяться без квіток іланг-ілангу.

Ефірне масло іланг-ілангу виходить шляхом перегонки з водяною парою жовтих квіток рослини. Воно має квітково-солодкуватий дурманний аромат, який нагадує запах жасмину.

Застосування олії іланг-ілангу

Масло іланг-ілангу активно застосовується для масажу, аромотерапії, виробництва парфумерії і косметики.

Масло іланг-ілангу для волосся

Здавна жінки робили маски для волосся, змішуючи кокосове масло і масло іланг-ілангу. Сучасні жінки теж повною мірою оцінили його корисні властивості для волосся. Масло іланг-ілангу є універсальним і допомагає вирішити різні проблеми з шевелюрою. Його використовують для усунення сухості або жирності шкіри голови, для зміцнення волосся, боротьби з випаданням і січеться кінчиками.

Завдяки тонізуючим і антисептичним властивостям масла, його застосування в догляді за волоссям дає можливість очистити шкіру від різних вогнищ інфекції, поліпшити циркуляцію крові шкіри голови.

У профілактичних цілях додають дві-три краплі олії в шампунь перед миттям голови, ретельно перемішують і наносять на волосся. Цю процедуру потрібно проводити не частіше двох разів на тиждень, інакше можна спровокувати алергічні реакції шкіри. Її регулярне виконання зміцнить волосся і запобіжить ламкість.

Масло іланг-ілангу для обличчя

Масло іланг-ілангу можна використовувати для догляду за шкірою обличчя будь-якого типу.

При жирній шкірі масло допомагає запобігти надмірне виділення шкірного жиру, звужує розширені пори. Крім того воно сприяє позбавленню від висипу угрів, що робить його ефективним засобом для догляду за проблемною шкірою обличчя.

Суху шкіру масло іланг-ілангу пом'якшує і зволожує, запобігає в'янення, надає шкірі гладкість і ніжність.

Масло іланг-ілангу усуває свербіж, почервоніння, лущення та інші неприємності, властиві чутливій шкірі.

Потрібно пам'ятати, що неприпустимо використання ефірних масел для обличчя в чистому вигляді. Його потрібно додавати в готові косметичні засоби (що не рекомендується на увазі їх активного хімічного складу) або базові натуральні масла, що підходять вашому типу шкіри.

Для одного нанесення буде достатньо пари крапель олії іланг-ілангу.

Корисні властивості олії іланг-ілангу

  • олія іланг-ілангу надає на людський організм антидепресивну і психо-емоційна дія;
  • завдяки яскраво вираженому розслабляючому і заспокійливу дію, знижує стрес і напруження;
  • допомагає при безсонні, занепокоєнні, стомленні;
  • ефективно при шкірних захворюваннях, підвищеному артеріальному тиску;
  • володіє антисептичною дією, нормалізує менструальний цикл;
  • jefirnoe maslo ilang ilang 1 1 Ефірне масло іланг іланг

  • запах масажного масла іланг-ілангу налаштовує на безтурботний лад, стимулює творчий потенціал і інтуїцію;
  • масло рослини іланг-ілангу має антисклеротичну і протисудомну дію;
  • ефірному маслу іланг-іланг притаманні і адаптогенні властивості. Воно є афродизіаком, тобто впливає на підвищення статевого потягу. В Індонезії існує традиція усипати ліжко молодят пелюстками цієї квітки.

Як використовувати масло іланг-ілангу?

Потрібно пам'ятати, що масло іланг-ілангу має дуже насичений аромат і може викликати напади запаморочення і головні болі, тому на початковому етапі його потрібно використовувати в малих дозах.

×

Post a Comment