Що потрібно щоб відкрити ІП?

shho potribno shhob vidkriti ip 1 Що потрібно щоб відкрити ІП?

Якщо ви вирішили стати бізнес леді, то одного бажання вам буде мало. Щоб відкрити свій бізнес, вам необхідно знати про порядок дій і про послідовність заповнення необхідних документів. З нашими порадами відкрити ІП документи для вас великих труднощів не складе.

У першу чергу вам знадобляться: паспорт та ІПН (ідентифікаційний номер платника податків). (Як для Росії, так і для України).

Навіщо відкривати ІП?

Відповідь очевидна: «Щоб не було проблем із законом, щоб ви законно могли займатися підприємницькою діяльністю. Тому вас і змушують відкривати ІП!

Чи можна відкрити ІП працюючому?

Звичайно, так! Якщо ви не працівник державної та муніципальної служб, а також не служить у правоохоронних органах. Але врахуйте, що підприємницька діяльність забирає дуже багато часу. Ви просто можете не встигати поєднувати ту і іншу роботу.

На запитання: «Чи вигідно відкривати ІП?», Кожен відповідає виходячи з власних спонукань і міркувань. Якщо у вас є надійний чоловік для партнерських відносин, то важливо домовитися кому з вас двох реєструвати документи буде найбільш вигідно.

Як відкрити ІП іноземному громадянину?

  • Йому необхідно досягти повноліття і мати повні громадянські права.

Як швидко відкрити ІП?

На запитання: «Що необхідно, щоб відкрити ІП» – відповідь проста: «Знання і уважне прочитання наступної інформації».

  1. Заповнюємо «Заява про державну реєстрацію фізичної особи як ІП» (форма P21001).
  2. Йдемо з паспортом до нотаріуса.
  3. Оплачуємо державне мито за реєстрацію ВП у будь-якому відділенні ОщадБанку. Чек зберігаємо.
  4. Йдемо до податкової. З собою беремо: завірене нотаріусом заяву за формою P21001, чек, що свідчить, що ви оплатили держмита, копію паспорта та паспорт.
  5. Всі документи віддали співробітнику ИФНС.

Якщо ви не маєте своєї ІПН, то можете відразу ж писати заяву про взяття на податковий облік.

Якщо ви вже маєте ІПН, тоді спробуйте відразу ж подати і заяву про перехід на ССО, яке ви повинні заповнити за формою № 26.2-1. За законом його потрібно подати не пізніше п'яти робочих днів з дня присвоєння статусу ІП (тобто вже після отримання свідоцтва про реєстрацію як індивідуального підприємця), але ваша заява можуть прийняти деякі ИФНС навіть при прийомі документів.

Будьте уважні при заповненні будь-якого паперу!

Тепер нам потрібно отримати документи для ВП.

В термін, який раніше був зазначений, ви особисто приходьте до податкової інспекції і забираєте пакет документів:

  • свідоцтво про державну реєстрацію фізичної особи як індивідуального підприємця (ІН);
  • виписка з Єдиного державного реєстру індивідуальних підприємців (ЕГРІП).

Якщо Ви подавали заяву на присвоєння ІПН, то повинні отримати:

  • свідоцтво про постановку на облік фізичної особи в податковому органі на території Російської Федерації;
  • повідомлення про взяття на облік в податковому органі.

Відразу ж можна подати і заяву про перехід на ССО за формою № 26.2-1, якщо Ви не подавали його раніше. Скласти його потрібно в 2-х примірниках: один Ви віддаєте в податкову, а другий залишаєте собі з позначкою і печаткою про те, що заява прийнято. Нагадаю, що для подання цієї заяви відводиться 5 днів з моменту реєстрації ІП (ця дата вказана у свідоцтві ІН).

Зробіть копії документів, які ви отримали, а після цього віддайте їх вашій податковому інспектору. Реєстрація в ПФР

Протягом 10-ти днів з податковою до вас надійде лист – Повідомлення про реєстрацію фізичної особи в територіальному органі Пенсійного Фонду РФ за місцем проживання. У повідомленні буде вказаний Ваш реєстраційний номер у ПФР. Потім ви оплачуєте обов'язкові внески в різні державні фонди.

Відкрив ІП, що далі робити?

Після того, як ви отримали свідоцтво про реєстрацію як ІП, ви спокійно можете почати займатися своєю діяльністю! Пам'ятайте, що ви тепер зобов'язані оплачувати податки, вести документацію та звітності.

Filed in: карьера
×

Post a Comment